A MELEX 1971-ben kezdte meg az elektromos járművek sorozatgyártását a lengyelországi Mielec városában, a WSK-PZL Mielec repülőgép gyár üzemeként. A MELEX több, mint 50 éve gyárt villamos hajtású járműveket. Kezdetben a fő piacot az USA jelentette, de később a világpiacon is jegyzetté és kedveltté vált. A MELEX márka mostanra egyet jelent a minőségi termékekkel, és modern technológiai megoldásokkal.

A cég mindig főként az ügyfelei elégedettségére fókuszál. Környezetbarát, fenntartható és főképpen biztonságos, egyben kényelmes járműveket kínál. Pontosan ezért folyamatos fejlesztésekkel és a termék kínálat aktualizálásával reagál a piaci igények változására.

A MELEX 53 éves piaci jelenléte széles termékpalettát eredményezett, melyek három kategóriába oszthatók: személy- és teherszállító, egyedi járművek. A gyártási rendszerük egyedisége, hogy rugalmasan, bármilyen vevői igényt képesek kielégíteni.

A SepEx energia regeneráló rendszer a MELEX társaságot a világ legjobb elektromos járműgyártói közé emeli. A SepEx javítja a járművek hatékony működését, csökkenti fenntartási költségeit, miközben növeli a hatótávolságot.

Természetesen a gyártó kiépített értékesítő és szerviz hálózattal rendelkezik világszerte.

A MELEX arra törekszik, hogy járművei megfeleljenek az Ön elvárásainak, és hosszú idegig szolgáljanak, megfelelő karbantartás mellett. Élvezze a MELEX járműveket, csatlakozzon elégedett ügyfeleinkhez.

A Willisits Mérnökiroda Kft. (az ElectroAuto Kft. jogutódjaként) több mint 25 éve foglalkozik hazánkban elektromos lassújárművek fejlesztésével, gyártásával és forgalmazásával, rövid,- és hosszú távú bérbeadásával, illetve üzemeltetésével. Forgalmazzuk a lengyel Melex cég termékeit, melyek forgalomba helyezhetőek L7e-CU kategóriában, A Melex legújabb modellcsaládjára az N50 kisteherautóra 3,6 millió Ft. támogatást tudnak igényelni egyéni vállalkozók és vállalkozások.

Cégünk kizárólag magyar tulajdonban van, beszállítóinkat is a hazai piacról igyekszünk kiválasztani, kollégáink jelentős részének egy vidéki kisvárosban, Kisbéren adunk munkát.

Az értékesítés budapesti irodánkban történik, elektromos járműveinket – előzetes időpont egyeztetést követően – Kisbéren, vagy működés közben Budapesten tekinthetik meg.

A fejlesztés és gyártás mellett különös figyelmet fordítunk a minőségellenőrzésre, ISO minősítési kontroll alatt dolgozunk (ISO 9001, ISO 14001). Elektromos járműveinkre 1+1 év teljes körű garanciát nyújtunk, és biztosítjuk a folyamatos szerviz és alkatrész ellátást a garancia lejárata után is.

Termékeink részletre történő vásárlásához biztosítunk finanszírozó hitelintézetet.

További információ cégünkről, termékeinkről és szolgáltatásainkról: electroauto.hu

1970

A WSK gyár kutatásfejlesztési részlege Mielecben legyártotta az USA igények alapján az első 10 darabos elektromos jármű-szériáját.

1971

Megkezdődött a MELEX sorozatgyártás Mielec városában, a WSK repülőgépgyár újonnan létrehozott osztályán.

80-as évek

USA Embargo – az értékesítés az Egyesült Államok piacán visszaesett. Megkezdődött az új ügyfelek keresése és a termékek diverzifikálása.

1993

Elindult a privatizációs folyamat Lengyelországban. A MELEX önálló vállalkozásként kezdte meg tevékenységét. Elektromos haszongépjárművek fejlesztése folytatódott.

2004. szeptember 1.

Andrzej és Tyszkiewicz Dorota megvásárolták a MELEXet, és megalapították a MELEX A&D Tyszkiewicz Sp. J. céget. A globális kereskedőhálózat kiépítése megkezdődött, és különleges, egyedi járművek is felkerültek a kínálatba.

A MELEX Kft. ISO 9001, ISO 14001 és PN-N-18001 tanúsítvánnyal rendelkezik a Minőség-, a Környezetvédelmi és Munkahelyi Egészség- és Biztonsági Irányító Rendszerekkel kapcsolatban.

A MELEX járműveket az L7e (MWRE7A-CU és -CP, MWRE8A*02) kategóriába sorolták be, és az EU összes közútján vezethetők.

Vállalatunk rendelkezik NATO Kereskedelmi és Kormányzati Jogi Kóddal: 2820H.

Bármilyen kérdése van, keressen minket elérhetőségeinken.